Seher Ateş

e-posta: smete@itu.edu.tr
web sayfası

.    Doktora, 2012-halen : Enerji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi

·    Yüksek Lisans, 2009-2012 : Isı-Akışkan Yüksek Lisans Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi

·    Lisans, 2009 : Makine Müh. Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi

Mesleki deneyimler (yeniden eskiye tarih sırasında)

·    2010-halen : Araştırma Görevlisi, Enerji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi

Bilimsel araştırma alanları (en fazla 5 adet)

·    Bileşik Isı-Güç Üretim Sistemleri

·    Termoekonomi

·    Enerji Planlaması ve Yönetimi

·    LED soğutma sistemleri

Araştırma Projeleri (BAP, TUBITAK, IAEA, FP7, Endüstri vb. destekli araştırma projeleri, yeniden eskiye tarih sırasında)

Proje ismi: Data Collection Survey on Efficient Energy Management of  the Public Building in Turkey

Destekleyen kuruluş: JICA – Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı

Başlangıç/Bitiş tarihleri: Temmuz 2012- Ocak 2013

Görevi: Araştırmacı

Proje ismi: Study on Energy Efficiency (EE) Potentials in Turkey in  the sectors: Shopping Malls and Tourism

Destekleyen kuruluş: AB – Avrupa Birliği / Berlin Enerji Ajansı ile birlikte

Başlangıç/Bitiş tarihleri: Eylül 2011-Mayıs 2012

Görevi: Araştırmacı

Uluslararası makaleler

·  M.B. Yurtseven, S. Mete, S. Onaygil, “The effects of temperature and driving current on the key parameters of commercially available, high-power, white LEDs”, Lighting Research and Technology, Accepted: 18.02.2015, published online before print 19.03.2015.

·  M. B. Yurtseven, E. Erkin, E. Acuner, S. Mete, S. Onaygil, An experimental investigation of energy saving potentials for room type variable-speed air conditioners in public offices: A case study from Istanbul, Energy and Buildings 68 (2014), 165-171.

Uluslararası Bildiriler

·  S. Mete, M.B. Yurtseven, S. Onaygil, “Investigation of the effects of different passive cooling systems on the performance of high power LEDs”, Balkan Light 2015, Atina, Yunanistan, 16-19 Eylül 2015.

·  M. B. Yurtseven, S. Mete, S. Onaygil; “The Effect of Temperature on the Color Characteristics of Light Emitting Diodes”; BulLight 2014; Sozopol, Bulgaristan,10-13 Haziran 2014.

·  E. Acuner, M. B. Yurtseven, S. Mete, E. Erkin, S. Onaygil; “Is EER Enough? Investigation of Energy Saving Potential for a Room Type Air Conditioner- a case of an office building in Istanbul”; 8th International Conference Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings (IEECB’14); Frankfurt, Almanya; 1-3 Nisan 2014.

·  S. Mete, S. Onaygil, “Yüksek güçlü LED ışık kaynaklı aydınlatma armatürlerinin soğutmasında ısı borusu kullanımı”, VIII. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu, İzmir, 21-22 Ekim 2015.

·  M.B. Yurtseven, S. Mete, S. Onaygil, “Sıcaklık ve sürüş akımının LED’lerin karakteristik özelliklerine etkisinin incelenmesi”, 10. Ulusal Aydınlatma Kongresi, İstanbul, 16-18 Nisan 2015.

·  S. Mete, T. Derbentli; Kömür Yakıtlı, Buhar Çevrimli Bir Bileşik Isı-Güç Sisteminin Termoekonomik İncelemesi 19. Ulusal Isı Bilimi veTekniği Kongresi; Ondokuz Mayıs Üniversitesi; Samsun; 9-12 Eylül 2013.