Senem Şentürk Lüle

Nükleer Enerji Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi, Türkiye

Akademik Görevler

1999-2005

Araştırma Görevlisi, Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi,Türkiye

Mesleki Deneyimler

2006-2016

Nükleer Enerji Mühendisi, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi, Türkiye

2005-2005

Radyasyon Zırhlama Analisti,Serco Assurance, İngiltere

Bilimsel Araştırma Alanları

• Monte Carlo yöntemiyle radyasyon zırhlama hesapları
  • Monte Carlo ve deterministik yöntemlerle güç ve araştırma reaktörleri nötronik analizleri
  • Güç ve araştırma reaktörleri üzerine termo-hidrolik analizler
  • Hesaplamalı akış dinamiği ile akış modellemesi
  • Atmosferik dağılım hesapları

Yayın Listesi

A. Expanded SCI Kapsamındaki Uluslararası Makaleler

1. Senem Şentürk Lüle, Levent Özdemir, Adem Erdoğan, “Application of CNUREAS and MCNP5 codes to VVER-1000 MOX Core Computational Benchmark”, Progress in Nuclear Energy, 85 (2015) 454-461.
  2. Senem Şentürk Lüle, Uner Colak, Murat Koksal, Gorkem Kulah, “CFD Simulations of Hydrodynamics of Conical Spouted Bed Nuclear Fuel Coaters”, Chemical Vapor Deposition, 21 (2015) 122-132.

B. Uluslararası Bildiriler

Tam Metin

1. V. Simsek, S. Senturk Lule, “Assessment and Prognosis of Local Radioactive Incident Using Atmospheric Dispersion Modeling”, International Conference on Global Emergency Preparedness and Response, 19-23 October 2015, Vienna, Austria.
  2. Ü. Çolak, S. Şentürk Lüle, “Accident Tolerant Fuel”, International Energy Raw Materials and Energy Summit, 1-3 October 2015, Istanbul, Turkey.
  3. S. Şentürk Lüle, Ü. Çolak, “Thorium as Nuclear Fuel”, International Energy Raw Materials and Energy Summit, 1-3 October 2015, Istanbul, Turkey.
  4. S. Şentürk Lüle, Ü. Çolak, “Neutronic Comparison of Proposed Claddings for Accident Tolerant Fuel with Zirconium Based Cladding in PWRs”, International Conference on Nuclear Power for the People, 2-5 September 2015, Sozopol, Bulgaria.
  5. Levent Özdemir, Adem Erdoğan, Senem Şentürk Lüle, “Burnup Calculations of TR-2 research Reactor: MONTEBURNS Simulations and Experimental Verification”, Joint International Conference on Supercomputing in Nuclear Applications and Monte CARLO 2010 (SNA+MC2010), 17-20 October 2010, Tokyo, Japan.

Özet

1. S. Senturk Lule, U. Colak, “Application of Monte Carlo Techniques to Dose Rate Calculations of Gamma Irradiation Facility”, 23rd WiN Global Annual Conference, 24-28 August 2015, Vienna, Austria.
  2. Uner Colak, Senem Senturk Lule, “Nuclear Power projects in Turkey and Human Resource Development Activities”, International Conference on Nuclear Human Resources Development in Asia and the Pacific, 28-30 October 2014, Jakarta, Indonesia.

Meslek odaları, dernekler, akademiler, vb. kurum üyelikleri

1. Nükleer Mühendisler Derneği yönetim kurulu üyeliği
  2. Women in Nuclear Global üyeliği