“İşletme Yüksek Lisans” ve “Enerji Yüksek Lisans” programlarının temel ve öne çıkan derslerini kapsayan “Enerji Mini MBA Programı” Enerji Enstitüsü ve İşletme Fakültesi iş birliği ile İTÜSEM bünyesinde başlatıldı.

Program, katılımcılara Finans, Ekonomi, Hukuk, Pazarlama Yönetimi, Proje Yönetimi, Enerji Politikaları, Yenilebilir ve Temiz Enerji, Enerji Verimliliği, Enerji Sistemleri gibi temel yönetim alanlarında ve Enerji Piyasaları ile bağlantılı konularda yetiler kazandırmayı ve enerji sektöründe faaliyet gösteren "Enerji alanında Yönetim Profesyonelleri" yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Koordinatörlüğünü Enstitümüz Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Özgür Kayalıca’nın yaptığı programda Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) personelinden oluşan katılımcılara iki tur eğitim verilmiştir. 8 Şubat-19 Mart 2022 arası yapılan ilk turda 28 öğrenci, 9 Mayıs-18 Haziran 2022 arasında yapılan ikinci turda ise 20 katılımcı sertifika almıştır.

özgür kayalıca_2